Menu
Pizza
mała | duża | ||
MARGHERITA |
7zł | 10zł | |
MUSHROOM sos, ser, pieczarki |
8zł | 11zł | |
CAPRICIOSA sos, ser, pieczarki, szynka |
10zł | 13zł | |
WIEJSKA sos, ser, boczek, ogórek, pomidor, cebula |
10zł | 13zł | |
HAWAJSKA sos, ser, szynka, ananas |
10zł | 13zł | |
PEPERONI sos, ser, peperoni, salami |
10zł | 13zł | |
KEBAB sos, ser, kebab, cebula, ogórek, pomidor |
10zł | 13zł | |
CHŁOPSKA sos, ser, jajko, bekon, groszek, cebula |
11zł | 14zł | |
VEGETARIANA sos, ser,pieczarki, papryka, pomidor, ogórek, cebula |
10zł | 13zł | |
HASSAN sos, ser, kurczak, kukurydza, pieczarki, brokuły, papryka |
11zł | 14zł | |
SEROWA sos, mieszanka serów |
11zł | 14zł | |
GRECKA sos, ser, feta, cebula, pomidor, oliwki |
11zł | 14zł | |
CHILLI sos, ser, kiełbasa, peperoni, tabasco |
11zł | 14zł | |
TWOJA PIZZA pizza wg Twojego pomysłu |
11zł | 14zł | |
CHICKEN sos, ser, kurczak, ogórek, papryka, cebula |
11zł | 14zł | |
MEGA 50cm, składniki wg Twojego pomysłu (5 składników) |
33zł |
Kebab
Kebab VIP | 16zł | |
Kebab Studencki | 13zł | |
Kebab duży w bułce |
13zł | |
Kebab w bułce |
11zł | |
Kebab na talerzu z frytkami |
15zł | |
Kebab mały na talerzu z frytkami |
13zł | |
Kebab na talerzu z bułką |
11zł |
Tortilla
Tortilla | 12zł | |
Tortilla z serem | 13zł | |
Mała tortilla | 10zł | |
Mała tortilla z serem | 11zł |
Buritto
Burrito | 12zł | |
Małe burrito | 10zł | |
Burrito z serem małe | 11zł | |
Burrito z serem duże | 13zł |
Inne, równie smaczne
Skrzydełka | 13zł | |
HOT-DOG | 4zł | |
Pajda Hassan |
10zł | |
Zapiekanka (45cm) |
3zł | |
Nuggets zestaw lub na szt. |
Napoje:
0,5l | Pepsi | 4,50zł |
Mirinda | 4,50zł | |
7-up | 4,50zł | |
Lipton herbaty | 4,50zł | |
Woda | 3,50zł | |
0,25l | Tymbark różne smaki | 3zł |
Warka |
Dowóz na terenie miasta 2zł
Zamówienia przyjmujemy telefonicznie: 58 775 20 72
Czy te potrawy są Ci dobrze znane? Przeczytaj o naszych daniach.
Kebab u Hassana - zgodnie z recepturą.
Kebab (także: kebap) – potrawa kuchni orientalnej. Określenie obejmuje ponad dwadzieścia odmian tej potrawy (m.in. iskender kebab, adana kebabı czy şiş kebabı) i nie jest jednoznaczne. W Polsce słowo kebab oznacza zazwyczaj döner kebap (po turecku ‘obracające się pieczone mięso’), czyli danie kuchni tureckiej w postaci baraniny (może być to również mięso cielęce lub drobiowe, nigdy wieprzowe) skrawanej z pionowego rożna z surówką i owczym serem, współcześnie przekształcone w danie typu fast food, podawane w przaśnym chlebie, picie lub bułce z surówką warzywną oraz różnymi sosami – łagodnymi lub ostrymi. W Niemczech potrawę tę określa się najczęściej jako döner (po turecku ‘obraca się’).
W kuchni hiszpańskiej to rodzaj grubego omletu, z dodatkiem warzyw, pokrojonych w plasterki ziemniaków, mięsa, ryb i przypraw. Zazwyczaj nazywana tortilla española lub tortilla de patatas.
Natomiast w kuchni meksykańskiej, jest to rodzaj płaskiego, okrągłego placka o średnicy od 6 do 30 cm, z masy lub mąki kukurydzianej albo pszennej, stosowanego jako pieczywo i baza do innych potraw.
Istnieją dziesiątki odmian hiszpańskiej tortilli, która ma wiele regionalnych odmian. Jej przyrządzenie polega na przysmażeniu cebuli na boczku, następnie pocięciu dwóch dużych ziemniaków w cienkie talarki i duszeniu ich w tłuszczu z cebulą, a następnie wylaniu na mieszaninę ziemniaków i cebuli trzech-czterech rozbełtanych i osolonych jajek, w wyniku czego powstaje gruby omlet, którym mogą najeść się do syta dwie osoby.
Meksykańskie i południowoamerykańskie tortille powstają po zagnieceniu masy kukurydzianej mąki z wodą, uformowaniu cienkich placków i pieczeniu ich na specjalnych patelniach. Obecnie większość dostępnych w handlu tortilli jest wytwarzanych maszynowo. Powinno się je spożywać ciepłe, gdyż po ostygnięciu nabierają konsystencji gumy.
Jest to potrawa pochodząca z Meksyku i kuchni Tex-Mex. Składa się ona z pszenicznej tortilli (w odróżnieniu od tacos, do których tortilla zrobiona jest z mąki kukurydzianej), która jest zawinięta wokół farszu. Tortilla jest zwykle lekko zgrillowana lub podgrzana na parze, w celu złagodzenia i aby uczynić ją bardziej giętką. W Meksyku, grillowana kukurydza, meksykański ryż lub mięso są zazwyczaj jedynym wypełnieniem i tortilla jest mniejsza. W Stanach Zjednoczonych, oprócz nadzienia zawiera bogatszą kombinację składników, takich jak meksykański ryż, fasola, sałata, salsa, mięso, guacamole, ser i śmietana, a rozmiary tortilli są różne, niektóre burritos są znacznie większe niż ich odpowiedniki meksykańskie.
Słowo burrito w języku hiszpańskim dosłownie oznacza "osiołek", pochodzi od słowa burro, co oznacza "osioł".